Nedräkning pågår...

... och nu är det bara tre dagar kvar innan vi får hem vår lilla katt. :-)

Yngste sonen, M, är pälsdjursallergiker. Med tanke på det ville vi verkligen kolla upp om Sibirisk katt är en ras han klarar av. Vi hade en huskatt tidigare, Kisse, det gick rätt bra med honom, sonen blev lite röd i ögonen emellanåt. Men eftersom Kisse inte längre är i livet kände vi att vi borde satsa på att hitta en mer allergivänlig ras för katt vill vi absolut ha igen. Jag fick ett tips om Sibiriska katter och vi började åka runt här i trakterna så sonen skulle få träffa så många som möjligt. 18 olika katter blev det totalt, fertila, kastrater och ungar. Det enda han har reagerat på är om han rent av fått katthår i ögonen. Eftersom det har gått så bra efter alla dessa kattmöten bestämde vi oss för att försöka få tag i en sådan katt. Vi hade varit och hälsat på i ett testhem ett par gånger och vi fick veta att det var planer på att det skulle bli en kull kattungar inom kort där. Vi anmälde oss som intresserade och när kattungarna var två veckor gamla fick vi veta att vi skulle få köpa den ena av dem. Oj, vad glada vi blev! :-)

Namn på den här lilla krabaten har inte varit lätt att komma på. Vi var först inställda på att det var en liten kille och namnet hon fått av sin uppfödare, Yang, tyckte vi passade för en kille. Men så visade det sig att det var en liten tjej och då fick vi tänka om. Det var M som såg i ett av barnens brädspel att det var med en katt där som hette Sunny. Vi hade omröstning här hemma och det namnet vann med 4-0.

Har fått tillåtelse av Sunnys uppfödare att lägga upp en bild på vårt kommande tillskott i familjen. Här är hon 5,5 vecka gammal. Tack för bilden Gunilla! :)Eftersom vi bor bara några mil från uppfödaren, Deltas Sibiriska katter, har vi haft möjlighet att åka och hälsa på en del. Det har varit så spännande att ha fått förmånen att vara med hela vägen. När tiden började vara inne för Marussia att få sina ungar kollade vi bloggen ideligen. Det blev bara två ungar och den ena ska alltså få flytta hem till oss! Familjen som ska köpa Sunnys syster, Yin, har också lagt upp en blogg. Den finns här, det ska bli roligt att följa henne när de växer upp.

Nu är det ju som sagt snart dags för mig att åka och hämta hem lilla Sunny. Det ska bli helt underbart! Det har verkligen varit tomt här hemma sedan vi miste Kisse. Det var en riktigt gosig och social katt, en glädjespridare. Avslutar dagens inlägg med en bild på vår vackra katt.

Vår älskade katt som inte längre finns hos oss. :(


Kommentarer
Postat av: Gunilla, S*Deltas

Så fin Kisse var! Stor o maffig kille! Just nu ligger båda tjejerna och sover, igen. Marussia har varit snäll o låtit dom smutta väldigt mkt idag. Tror hon vet att dom snart flyttar. ;) Hälsa familjen! kram

2012-02-15 @ 22:32:04
URL: http://www.deltaskatter.nu
Postat av: Susanne

Nu har jag hittat rätt;-), ska länka till denna när jag kommer hem.. Vilken fin kisse ni hade!! Han verkade haft lite långhårigt i sig? Jag kommer att följa er blogg, kul att se hur systrarna utvecklas!!

2012-02-16 @ 09:42:52
Postat av: Gunilla, S*Deltas

Ja här är det väldigt tyst och tomt, men jag hoppas att det är mera fart hos er nu. ;) Hoppas det gick bra att köra hem med Sunny, att hon var lika duktig som hon har varit när jag haft henne i bilen. Ge Sunny en stor puss från oss alla o hälsa familjen! kram

2012-02-17 @ 16:49:44
URL: http://www.deltaskatter.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0