Det är mycket nu

Har inte hunnit med det jag har velat göra plus att det har varit mycket jobb den senaste veckan. Sedan i fredags har jag haft beredskap och det har blivit långa dagar. Vardagarna jobbar jag mellan kl. 07:00-16:00, sedan hem för att ha beredskap mellan kl. 18:00-22:00. Helgen som var blev det beredskap mellan kl. 07:00-15:00. Men nu är det bara en kväll kvar sedan blir det helg för mig i morgon, så skönt!

I dag var det dagen D, veterinärbesök för lillgumman, hon har kastrerats. När jag ringde veterinären för att boka in en dag för detta var det först sagt att hon skulle vara c:a sex månader. När jag berättade hur mycket hon väger bokades Sunny in lite tidigare. Nu väger hon närmare 3,5 kg, vet inte exakt nu när hon vägrar att bli vägd på hushållsvågen. Storhusse är på väg hem med en halskrage till henne. Jag tycker att hon är lite för intresserad att slicka på såret. Nu har hon i alla fall kvicknat till så pass att hon klarar att hoppa upp på arbetsbänken i köket. Jag trodde det skulle ta längre tid än det gjorde. Hon var så vinglig när hon kom hem och det är bara ett par timmar sedan. Det blir extra bra att vara ledig i morgon så hon inte behöver vara ensam hemma hela dagen.

Något hon verkligen gillar är att gå ut. Hon är i sele och det fungerar bra. Det är ett problem för mig då jag inte klarar att öppna spännena själv, de sitter som berget! Så utevistelse blir det när storhusse är hemma. När såret efter kastreringen har läkt ska hon börja få gå ut mer utan sele. Med tanke på hur vi bor plus att M är allergisk tror jag att det kommer gå bra. Vi har skogen alldeles inpå husknuten så där finns det en hel del smaskiga typer. Kisse kom hemdragande med det ena efter det andra. Jag har gnagarfobi så det är inte helt optimalt, jag slipper i alla fall ha levande gnagare inomhus.

Sunny ser drömmande ut genom fönstret, tänker kanske "åh, om jag ändå fick gå ut".Aprilväder...

Ena dagen sol, nästa snö. Nu är jag less och längtar verkligen till sommaren! Familjen är nu samlad igen, det är skönt att ha fått hem dem. Sunny var inte det minsta intresserad av dem först men det tog bara en stund så var allt som vanligt igen. Lilla gumman blir bara större och större. Jag försökte väga henne på hushållsvågen men det ville hon inte alls. Hon var nyvaken så jag trodde det skulle bli lätt, vilket det inte blev. Jag vägde istället mig själv först på personvågen, sedan vägde jag mig igen med Sunny i famnen. Jag var tvungen att göra det ett par gånger för att dubbelkolla. Den "lilla" väger numera 3,3 kg!!! Hon har blivit lång och är ganska smal. Äter mycket gör hon men för att orka hålla igång så mycket som hon gör behöver hon all mat hon kan få.

I dag blev det premiär utomhus i sele. Den stora jag köpte tidigare åt henne som inte passade alls i början av mars passade bra nu. Det var en spännande utflykt här ute. Sunny fick träffa grannens stora hund, en hovawart. Ingen av dem visade något större intresse för varandra, det kan ju bero på att de var kopplade båda två. Vår tidigare katt var livrädd för den här hunden så vi tänkte att hunden och Sunny ska få träffa varandra under lite ordnade former. Jag skulle tro att det kan funka, han är väldigt snäll men vill gärna busa. Vi gick in igen efter ett tag, då lilla gumman verkade frysa. Det är ingen värme här ute i dag.

I går köpte jag en ny leksak till henne som ser ut att bli en ny favorit.

Lugn och ro

Ja, det är väl vad man kan kalla det. Jag trodde Sunny skulle bli uttråkad när grabbarna är borta men det verkar inte så. Hon är ju busig emellanåt men inte så mycket ändå. Nu när jag har vitpepprat på sådant hon inte ska hålla på med är det ganska lugnt. Jag testade på nya tapeten i arbetsrummet. Alldeles bredvid garderoben har både hon och Kisse klöst tapet. Nu är ju inte den nya tapeten trasig men hon kommer väl ihåg hur kul hon haft där. :-/ Hur som helst verkar vitpeppar funka även där.

Nätterna har varit otroligt lugna. Jag fick sovmorgon till kl. 9 i morse och då vaknade jag av mig själv! Sunny har mest legat och sovit, när hon varit vaken i sängen har hon bara legat och kurrat. Undrar om hon tycker att det är skönt när det är lite tystare här? Jag har t.o.m. haft igång radion, vilket jag inte brukar. Det brukar alltid låta här och eftersom det alltid pratas på jobbet tycker jag det är skönt om det är tyst här hemma. Nu har det snarare blivit lite för tyst. :-)

Om ett tag ska jag lämna lilla gumman ensam hemma. Jag ska ut och äta med två kompisar, det blir en lunch-middagskombination. Innan dess ska jag försöka få tag i överkast, gardiner och en matta. Mattan ska jag ha i arbetsrummet, stolen är en med hjul och jag tänkte vara lite rädd om nya golvet där. I kväll ska jag och Sunny se film, läs: jag ser film, Sunny ligger i mitt knä - mys! Jag åkte och hyrde några filmer efter jag lämnade av familjen på flyget. Jag såg den första i torsdags, "Bridesmaides", den var riktigt rolig. I kväll blir det "Bad teacher", har hört att den ska vara bra. Den tredje, "Smurfarna", blir det när familjen kommit hem.

Glad påsk!

Det blev påsk helt plötsligt, tiden går ju så vansinnigt fort! I dag är det väldigt fint ute, strålande sol och klarblå himmel. Tyvärr är det ingen värme, just nu är det -2 grader. Renoveringen vi gjort är klar. Maken tillverkade ett nytt skrivbord åt mig, stort och fint. Jag ska åka in till stan i morgon och försöka få tag i överkast och gardiner. Nu när sovrummet blivit som nytt vill jag att det vi har där inne ska matcha. Vi har lagt in laminat på golven, mattorna som vi hade innan var så fula tycker jag. Sängramen var vitlaserad så den har jag målat vit, det blev jättebra. Så här ser sovrummet ut med nya tapeter och nytt golv.

 

I helgen är jag och Sunny ensamma hemma då resten av familjen åkt till Stockholm. Gårdagskvällen var lugn förutom att en stor, tung och dessutom snygg kruka åkte i golvet. Nätterna de senaste två veckorna har varit lite jobbiga då vi sovit i ett rum som varit så oerhört spännande att vara i för Sunny. Natten till i dag var hur härlig som helst. Hon sov med mig hela natten, antingen bredvid mig eller under mitt täcke. Jag blev väckt redan vid sjutiden då hon höll på med persiennerna. Gick dit för att försöka få henne att sluta då jag upptäckte vad hon egentligen höll på med. Det var jakt på gång! Hon har tagit sitt första byte som även åts upp, en fluga. :-)

När Sunny är vaken är hon sällan tyst, hon pratar jämt och ständigt med oss. Nu har jag t.o.m. börjat lära mig lite vad hon säger (tror jag). Hon låter på ett speciellt sätt när hon varit på lådan. Jag har i ett tidigare inlägg kallat Sunny för vår lilla struts, hon fortsätter att gömma huvudet. Fast hon verkar tro att hon inte syns när hon gör så. Har hon gjort ett bus och vi säger till henne brukar hon gömma huvudet. Ibland när hon gömt sig brukar vi låtsas att vi inte ser henne utan går istället och lockar på henne utan att se där hon ligger för tillfället. Sunny brukar ligga alldeles tyst men efter en stund piper hon till och ger sig tillkänna. Det här lilla leken gör vi flera gånger om dagen. :-)

Jag har förresten testat vitpeppar där jag inte vill att hon ska vara, t.ex. laddningskabeln till mobilen. Det funkar alldeles utmärkt! Den lilla damen som inte är så liten längre väger nu 2849 gram.

Kurragömma på gångLek med leksaksmus


RSS 2.0