Nya tag

Vardagen börjar så smått infinna sig men det tar lite tid. Jag är sjukskriven fram till nästa vecka. Den 7:e åker vi till Mallorca hela familjen, det ska bli väldigt skönt. Det känns som att det blir ett bra ställe att ladda batterierna på. Min svärmor kommer att bo hemma hos oss med Sunny, som katt- och husvakt.

Sunny har verkligen kommit på det här med att jaga. Hon har tagit x antal skogsmöss, en av dem bar hon in levande i vardagsrummet... En annan gång kom hon in med en sädesärla i munnen. Maken tänkte få ut henne med den men då släppte hon taget med munnen. Ut flög en pipande fågel, tur att ytterdörren var öppen. I går berättade M att hon tagit en skata, ja, det verkar inte vara så svårt för henne att få tag i byten.

Växer och frodas gör hon. Nu var det ett tag sedan jag vägde henne, jag tror det var för ett par veckor sedan. Vikten då var 4,8 kg! Hon äter en burk (400 g) blötfoder om dagen. Torrfoder äter hon bara i yttersta nödfall. I och med att hon är så pass lång är hon fortfarande ganska smal. Det märks väldigt tydligt då hon är blöt, då ser hon så liten ut. :-)

Sunny busar mindre och mindre men det är väl ett tecken på att hon blivit äldre. Hon ligger gärna och sover på rygg, var verkar inte spela så stor roll. Hennes favoritställen är kökssoffan, transportburen och kattbädden.

Allmänt "jobbig" har hon blivit också. Hon gnäller och pockar på ständig uppmärksamhet. Jag känner igen dessa tecken från vår förra katt. Det verkar som hon blivit könsmogen, det är skönt att hon är kastrerad i och med att hon får vara utomhus.

Så här skönt kan det vara att sova på köksbordet. :-)

Tungt...

Det senaste dygnet har varit tungt, är obeskrivligt ledsen! :-(

Fick vackra blommor av min man.

RSS 2.0