Paus

Eftersom det just nu är väldigt jobbigt i tillvaron kommer bloggen att ligga på is ett tag. Det är tur jag har min älskade familj i min närhet.

Sunny är ute mycket, i går var hon ute i två timmar. Det fungerar bra när vi är lediga och hemma. Hon vill inte gärna ligga i knä men det går bra om hon ligger bredvid oss. Mysig är hon och har lugnat ner sig ganska mycket. Busar gör hon en hel del fortfarande men får utlopp för mycket energi utomhus.

Så här kan man göra om man vill vara lite i fred när man ska sova. :-)

Insektsjägare

I går fick jag plocka upp skärvorna efter en blomkruka och sopa. I morse fick jag ställa undan en bordslampa som gått sönder i väntan på lagning. Vi har en liten fröken här hemma som älskar att jaga flugor i fönstren. Vad som då händer lite är att något ofta åker ner på golvet. Jag tror det är fem blomkrukor som gått sönder, hur många som bara ramlat omkull har jag tappat räkningen på plus blommor som fått avbrutna kvistar. Jag fick åter igen putsa insidan av köksfönstren i dag då de hade "härliga" märken i form av dödade insekter och tassavtryck. Nu står istället plastblommor i fönstren plus att jag flyttat de krukor jag är rädd om, de finns numera att de inte går sönder om de ramlar omkull.
 
Man kan väl säga att Sunny blir entusiastisk (det är nog det korrekta ordet) av alla insekter som kommer fram på sommaren. Det har blivit lite bättre sedan hon börjat vara ute mer och mer. Jag har semester nu och då vi är hemma brukar altandörren stå öppen. Lite spännande har det varit när hon träffat på grannkatterna men det har gått bra. Det har inte varit aktuellt med någon närkamp, hon har fräst och gått mot dem, det är det enda hon behövt göra. Det märks nu att hon är en stor katt, hon är större än de andra så de vågar inte vara kvar på vår tomt. Speciellt katten som bor mitt emot oss, hon tog vår tomt i besittning när Kisse dog. Hon har suttit på altanbordet och tittat in på Sunny, något Sunny inte uppskattat. De stötte på varandra med c:a fem meters avstånd, sedan dess har grannkatten inte visat sig här.
 
Sunny har blivit mer och mer min katt. Hon brukar följa efter mig var jag än går, även in på toaletten. Hon skrämde slag på mig när jag rensade ogräs i rabatten, helt plötsligt blev jag "attackerad" av en tjej som ville busa. Jag och grabbarna åkte till Lycksele på en minisemester i helgen. Maken skulle jobba både lördag och söndag så han och Sunny var hemma. När han kom hem från jobbet var hon på precis samma sätt hon brukar vara mot mig. Ordningen blev dock återställd när vi kom hem i söndags efter vår två-nätters resa. :-)
 
Här kommer några bilder jag fått av Sunnys uppfödare. De blev så många och fina så jag måste bara dela med mig av dem. :-)
 
 

RSS 2.0