Lite bilder och annat

Nu är datakabeln återfunnen, har stuvat in så mycket i garaget så det tog lite tid att hitta. Upptäckte när vi tömde rummet att jag har mer grejer än jag visste. Renoveringen är spännande tycker Sunny. Givetvis vill hon vara i de rum hon inte får vara i. Det är ju så roliga saker där, plast, tapetbitar och annat. :)

Jag vägde henne i kväll, nu stannade vågen på 2695 gram. Jag tycker att hon har blivit stor! Smidigare och smidigare blir hon, det är inga problem längre för henne att hoppa upp på diskbänken. Hon gör nya försök hela tiden att hoppa högre och högre. Hon stötte på patrull i går kväll när hon försökte hoppa upp i en bokhylla full med pärmar, hon rasade ner på golvet igen.

Skönt att sova i kökssoffan.

Hmm, får man verkligen ligga på dekoderdosan?

"Tänk om jag fick klättra här!"

Favoritleksaken. Det är den här pinnen hon brukar ta loss när vi säger "Varsågod".


Renovering pågår

Vi började med lite renovering i går. Det blir omtapetsering och nya golv i sovrummet och arbetsrummet. Vi började med tömning av dessa rum, något en liten fröken tyckte var otroligt kul. Sunny hoppade ner i alla påsar allt eftersom, bet på böcker m.m. Till slut var allt tömt och då tyckte hon nog att det inte var så kul längre utan gick och lade sig på kökssoffan. Där blev hon kvar hela eftermiddagen, sov som en stock. Vi fick alltså riva tapeter i fred utan att hon skulle "hjälpa till". Jag funderade hur kvällen skulle bli när hon sovit så länge men jag måste säga att det var en av de lugnare kvällarna på länge. Lite bus blev det men inte mycket. När jag gick och lade mig i vårt tillfälliga sovrum, i källaren, följde hon med. Det var så spännande med allt som finns där, hon hoppade, balanserade, bet o.s.v. hela tiden så jag tog ut henne därifrån och stängde dörren. Senare under natten låg hon hela tiden nere vid mina fötter. Nu på morgonen har vi myst tillsammans, jag, Sunny och M. Åh, vad härligt det var! Det var ett spinnande utan dess like! :)

Nu i veckan tog jag ut Sunny på altanen. Det var helt underbart väder, strålande sol och +12,5 grader. Först var hon ganska avvaktande men det gick över ganska snabbt. När jag sedan tyckte att vi skulle gå in höll hon inte alls med. Det tog lite tid innan jag fick med henne. Hon hade ingen sele på sig, altanen är omringad av snö och jag tänkte att hon inte skulle vilja gå på det vilket hon inte heller ville. Det blev en hel det luktande och smakande av snö. Undrar vad som rörde sig i hennes huvud?

Bilder kommer att komma i ett senare inlägg. Jag vet inte var datakabeln till kameran tagit vägen. Den är någonstans i garaget nu, frågan är var.

Fyra månader

Nu har lilla stumpan blivit fyra månader, tiden springer iväg! Det är bus för hela slanten må jag säga. En ny grej hon börjat med är att hon "anfaller" någons ben, sedan gömmer hon sig med huvudet under en kudde. Sitter någon på knä tar hon sats och åker rakt in mellan benen och gömmer huvudet. Det är vår lilla "struts" det. :) Annars hoppar hon upp i fönstren och river gärna med klorna på glaset och gardinerna, leker både med persienner och persiennsnören. En blomkruka har åkt i golvet, ytterkrukan gick i många bitar. Ibland är hon lite smått "halvgalen", springer det fortaste hon kan så hon sladdar i kurvorna. Sunny brukar bita och klösa M och J på händerna när hon busar. De vet vilka risker de tar men kan inte låta bli att busa med henne. Nej, det är inte många lugna stunder hos oss. Vi blir arga på henne ibland men det går fort över. Hon vet ju exakt vad hon inte får göra så hon tittar på oss med en blick som får vem som helst att smälta.

Sunny har börjat äta mer och mer. Vi ger henne alltid mat innan vi ska äta t.ex. middag annars står hon och tigger. Jag vägde henne nu i kväll och hon väger nu 2552 gram. Nätterna är lugna, hon sover alltid i vår säng numera. Oftast sover hon med storhusse, gärna under täcket. M's allergi hålls i schack, han har fått röda ögon några gånger men det har berott på att han kliat sig i ögonen när han har gosat med Sunny eller haft henne mer eller mindre i ansiktet. Vi har påmint honom att han måste tvätta händerna men det glöms bort emellanåt.

Jag ringde veterinären i dag för att boka tid för kastrering. Det kan vara bra att vara ute i tid så vi får en tid som passar oss bra. Det är bara en timmes telefontid och jag har lite lätt att glöma bort att ringa just under den tiden. I slutet av april blir det av, då är hon dryga fem månader. Veterinären sade först att hon ska vara kring sex månader men då jag berättade vad hon väger nu tyckte hon att april skulle funka bra det med.

Avslutar dagens inlägg med en bild på vår lilla bustjej.


Kattcitat

Jag köpte en liten bok häromdagen, "Katter... lämnar spår av tassar i ditt hjärta". Den innehåller blandade citat om katter, en del är väldigt träffande. Här är några exempel:

"Skillnaden mellan katter och hundar, är att hundar kommer när man lockar på dem medan katter tar ett meddelande och återkommer." - Okänd
"Om du vill ha den bästa sittplatsen i huset, måste du flytta på katten." - Okänd
"En katt som bor hos en bra familj, är van att bli talad till hela tiden." - Lettice Cooper "Parkin"

Här hemma är det busigt värre! Men när Sunny är lite lugnare har vi tränat på en sak som hon verkar tycka är roligt. Vi har en leksak där katten ska slå till en boll så den åker runt. I mitten av leksaken är det som en klösbräda och i den ska det finnas en "pinne" (spiral), på den sitter en mjuk boll. Vi säger "Varsågod" så tar hon loss pinnen. Vi sätter i den igen och så håller vi på en bra stund. :)16 veckor

Tiden går fort och nu har ytterligare en vecka passerat. Barnen har haft sportlov, jag har också varit ledig, det har varit väldigt skönt. I morgon är det dags för jobb och skola igen.

Det har inte skett några större förändringar under veckan som varit. Sunny busar, sover, äter och busar igen. På kvällarna ligger hon oftast hos J eller M till deras stora förtjusning. Det är så mysigt när hon kommer och lägger sig i mitt knä, kurrar och värmer mina ben. Nätterna är lugna, hon sover då helst bredvid storhusse och ibland bredvid mig. M har varit duktig att stänga dörren till sitt rum men ibland händer det att han glömmer och då passar hon på. Snabbt som attan springer hon in i hans rum. Man får egentligen se upp oavsett dörr, ska jag in i förrådet så är hon i hälarna på mig. En kväll hörde jag men såg henne inte, hon hade i ett obevakat ögonblick gått och lagt sig i städskåpet. När jag är i tvättstugan för att ta hand om tvätten brukar jag stänga dörren om mig, jag vill inte riskera att hon hoppar in i tvättmaskinen.

Äter och dricker gör hon gärna, det märks om inte annat när kattlådan ska tömmas. :) Favoritmaten är kycklinghjärtan och köttfärs, det är inget hon får varje dag utan någon gång emellanåt. I går vägde jag henne, nu väger hon 2246 gram.

I dag har Sunny varit utomhus för första gången. Hon följde med storhusse ut på altanen, det var tydligen spännande för henne, synd att jag missade det.15 veckor

I dag är Sunny 15 veckor gammal. Det är fullt ös hela tiden, nästan så hon glömmer bort att äta. I går fick hon först kycklinghjärta på dagen och på kvällen fick hon köttfärs, det var mums! Något hon inte vill tumma på i alla fall är att få blötfoder på morgonen. Den av oss som stiger upp först på morgonen brukar ge henne det och det hörs om hon är övervänt. Hon blir väldigt tjatig på oss om vi inte ställer fram det i tid.


Nu väger Sunny 2046 gram, har ökat med 40 gram på tre dagar. Hon blir smidigare och smidigare för varje dag. Sunny har inte lyckats hoppa upp till diskbänken än men det är nog bara en tidsfråga. Det är väl lite för högt och lite för långt från köksbordet än så länge. Ett bus hon börjat med är att klösa tapet. Jag sprayade med en flaska, "Låt bli", det funkade med vår förra katt men inte med den här lilla damen. Hon är som värst i arbetsrummet. Där har vi en skada sedan tidigare på tapeten så den lockar extra mycket. Vi har tänkt tapetsera om där till våren men jag vet inte om vi får avvakta ett tag. Det skulle inte vara så roligt om hon går lös på en ny tapet.

Sunny fick prova den nya selen i går men den jag köpte var för stor. Det är en "One size", jag får åka tillbaka till djuraffären och se om de har någon liten, "Kitten". Jag såg ingen sådan så jag tänkte att det skulle kanske passa ändå. Hon tyckte inte om selen alls av förklarliga skäl så jag lade undan den till dess hon blivit större. Vi har mycket snö på tomten men inget på infarten. Där är det mest is och Sunny kan nog bli lite lik "Bambi" skulle jag tro om hon ska ut och gå där. Det känns inte som att det är speciellt bråttom att gå ut, hon har inte visat det minsta intresse för det hittills. Däremot sitter hon ofta och spanar i fönstren. Det blir en himla fart på henne när hon hör en traktor, skoter eller annat som låter högt. Då åker hon upp på fönsterbrädan som en pil. Jag tror vi avvaktar att ta ut henne till dess att hon blivit kastrerad. Det finns några andra katter här ute på kvarteret så jag tror det blir lugnast för henne så.

Nätterna har varit lugna för det mesta men i natt har det varit lek och bus i vår säng. Jag gav upp kl 06:20 så det blir nog en tidig kväll. Oavsett hur mycket hon busar och hittar på dumheter är det svårt att bli arg på henne. Hon tittar på mig och ser så där bedårande söt ut, ungefär som Mästerkatten i Shrek-filmerna.


En riktig bustjej

Jag tror Sunny har provat precis allt hon inte får nu. Hon provar dessutom om och om igen och vi får säga "Nej" och lyfta bort henne från det hon nu håller på med. Hon har en förkärlek till tidningar, speciellt den jag håller på att läsa. Antingen ligger hon stilla på den eller biter. Så fort hon får tag i papper eller kartong är tänderna och klorna framme. Att det ska vara så himla kul! En blomkruka har tippat omkull på fönsterbrädan, ytterkrukan är i någon form av metall så den klarade sig. Det blev bara lite blomjord som åkte ut.

I går var jag och köpte en sele till henne. Rosa med blommor på, får passa på, killarna har alltid vägrat rosa. Jag tror vi avvaktar till i helgen med att prova den. Jag jobbar kväll fram till i morgon och killarna vill vara med också på hennes första möte med snö och allt annat som finns där ute.

Något hon börjat med är att tigga när jag ska äta något. T.ex. i går när jag skulle äta frukost pratade hon väldigt högt hela tiden. Hon tittade på mig och gick samtidigt till hennes matplats. När jag satt kvar vid bordet och fortsatte äta kom hon tillbaka mot mig, tittade på mig, pratade och gick mot matplatsen. Kan nämna att hon fick mat av storhusse kanske en timme innan. I går köpte jag en ny våg, den går upp till fem kg. Nu på morgonen vägde jag henne, 2006 gram väger hon nu.

Hon ligger inte kvar i vår säng på nätterna utan verkar föredra att ligga i arbetsrummet. Synd säger jag, det var ju mysigt att ha henne bredvid sig, med infällda klor vill säga.

"Hängbiljett på köksstolen"

Tittut! (Tyvärr lite suddigt)

Här höll jag på att läsa dagstidningen...


RSS 2.0