Lite körigt

Full fart hela tiden. Speciellt nu när J och hans klass gått och vunnit Schack-4:an i Umeå! Insamling till SM-final i Västerås pågår för fullt. I eftermiddag ska J och hans klasskompis sälja varmkorv utanför Coop på Grisbacka. Själv ska jag vara assisterande korvförsäljare. I morgon spelar M fotbollsmatch inne i stan och självklart följer jag med dit. Hoppas vädret håller i sig, både i dag och i morgon.

Just nu är det väldigt lugnt här. Båda killarna sover fortfarande, snart dags för väckning. Sunny ligger och sover, helt utpumpad. Man blir väl det om man klättrar mycket, upp och ner för klösträdet under en längre tid. Hon får sådana il emellanåt men det blir mer sällan nu.

Vi fick besök i torsdags av ett par personer. De är pälsdjursallergiker och ville träffa Sunny. Hoppas att allt går bra och det till slut blir ett kattungeköp! :-) Vi var ju i samma situation för ett tag sedan och det var så roligt att åka runt och få träffa en massa katter. Det är så mycket värt att få göra det så det var ingen funderation alls när jag fick frågan om att ta emot besök. Det är bara roligt att få hjälpa till.

Bäst att ta igen sig efter klösträdsracet.

Äntligen vår!

I helgen var det helt fantastiskt väder! Våren har kommit, vad jag längtat! Sunny har fått vara ute både lördag och söndag. Hon får inte vara ute själv, vi har varit ute tillsammans med henne. Hon har inte så mycket förstånd ännu så det är bäst att hon inte är ensam. Oj, vad spännande hon tycker det är. Det är så roligt för henne att jaga vissnade löv som dansar i vinden, flygfän, myror och annat. Det har inte varit helt lätt att få in henne igen må jag säga. :-)

Sunny är nu helt återställd efter kastreringen. Vi tog inte bort stygnen själva utan vi åkte till veterinären med henne. Logistiken var dock inte helt enkel. I och med att vi jobbar i stan båda två löste vi det så att maken åkte hem och hämtade henne mitt på dagen. Sunny fick vara på hans jobb ett tag innan jag kunde åka från jobbet och hämta upp henne. Hon fick träffa en hund där vilket resulterade i en del sår på storhusses händer. Efter kastreringen fick hon minskad aptit och gick ner lite i vikt. Nu har Sunny börjat hämta igen lite förlorad vikt, hon var nere på 3,2 kg men nu väger hon 3,4 kg. Hon har bara 1 hg kvar till matchvikten hon hade innan ingreppet. Aptiten har kommit tillbaka så hon lär nog lägga på sig vikt ganska snabbt. Pälsen har börjat växa ut under magen på henne och såret är borta, nu är det bara ett ärr.

Det sägs ju att sibbar tyr sig till en i familjen och det ser ut att stämma även här. Till min stora lycka, och övriga familjens "förtret", verkar hon ha valt mig. Hon sover ofta på andra ställen än i vår säng på nätterna men på morgonsidan kommer hon alltid och lägger sig hos mig, gärna under mitt täcke. Stänger jag in mig någonstans, t.ex. tvättstugan eller toaletten, sitter hon ofta och "ropar" på mig från andra sidan dörren. När jag kommer hem från jobbet vill hon alltid bli upplyft, då helst bli buren som ett litet barn med frambenen över min ena axel. Hon är så gosig lilla gumman! :-)

Smitaren

Sunny har fått en väldig smak för det här att vara utomhus. Vi hade bestämt att hon skulle få vara inomhus till dess stygnen sitter kvar. Hon har å andra sidan inte samma uppfattning om saken som vi har. Varje tillfälle som ges passar hon på och smiter ut. Vi får se oss för när vi ska öppna dörrar, det är lite svårt att hinna med om man öppnar dörren utifrån och hon lurpassar där inne. I fredags sprang hon in under altanen och vägrade komma fram. Till slut sprang hon till framsidan och fick syn på grannens katt, då blev det bråttom in för henne.

Vi har köpt ett nytt klösträd till henne. Det står nu bredvid vitrinskåpet i vardagsrummet så hon lätt kan lägga sig uppe på skåpet. Det ser härligt ut när hon ligger där uppe och har stenkoll på allt nedanför.

Ny tur till veterinären

Såret efter kastreringen gjorde oss lite fundersamma. Vi tyckte det såg svullet ut plus att det såg ut som att stygnen gått upp. I och med att vi inte sett att Sunny hållit på något i såret har hon inte haft halskrage. En ny tur till veterinären blev det. Det visade sig att svullnaden var en reaktion mot stygnen inuti magen. Det kan vara ett stygn hon dragit bort men tydligen ser allt ut som det ska. Man är ju en novis när det gäller sådant här så det kändes skönt att ha fått visa upp henne. På söndag ska vi prova att ta bort stygnen själva men vi har en inbokad tid hos veterinären på måndag om vi inte klarar det själva.

Jag måste bara säga att någon katt liknande Sunny har jag nog aldrig träffat på tidigare. Det är helt otroligt vilken fin liten katt vi har! Hon har ju blivit lite äldre, något mer förstånd har hon fått även om hon skulle behöva lite mer för sin egen skull. :-) En stor flicka är hon på väg att bli, 3,5 kg stannar vågen på nu. Det har avtagit med viktökningen för henne, i och med att hon blir äldre ökar hon inte lika snabbt som tidigare. I och med kastreringen fick hon sämre aptit, det tog ett par dagar innan hon var sig själv igen.

En riktigt gosig katt är det när hon känner för att komma upp i soffan och mysa. Annars ligger hon gärna och sover i transportburen som står i vardagsrummet. På nätterna kommer hon förr eller senare och lägger sig i vår säng, då helst under mitt täcke. På morgnarna är hon inte så tjatig längre när det handlar om mat. Är det t.ex. lördag får vi sovmorgon, det är inte så dumt. Det brukar vara ett himla kurrande från henne. En kväll då vi hade gått och lagt oss kom hon och drog mig i håret med tänderna. Jag satte mig upp och då passade hon på och lade sig raklång på min kudde. :-)

Det går bra för M och hans allergi, han får röda ögon i undantagsfall. Han berättade att han, efter kastreringen, suttit och kliat Sunny och sedan råkat klia sig själv i ögonen. Inget hände! Det känns så skönt att det går så bra som det gör. Dörren till hans dörr fortsätter att vara stängd men ibland öppnas den plötsligt utan att någon av oss tvåbenta öppnat den. Hon är ju så sugen att gå in dit och tar alla chanser hon får att springa in, snabbt går det. Vi börjar nästan tro att hon öppnar dörren själv. Den öppnas ut mot hallen så jag trodde det skulle bli för svårt för henne.

Fingumman!


En som gärna vill vara med där det händer saker, som t.ex. köket.

RSS 2.0