Höstlov

Den här veckan har sönerna höstlov. Det är något som gillas av Sunny eftersom hon inte behöver vara inomhus på dagarna om hon inte vill. När vi är hemma får hon gå in och ut som hon känner för. Oftast brukar vi gå ut via garaget när vi ska till skolan/jobbet på morgnarna annars smiter hon ut. Hittills har hon inte lyckats med det och jag kan tänka mig att hon blir hopplös att få in igen om hon skulle smita ut.

Vi har delat upp veckan mellan oss så killarna inte behöver vara ensamma, jag har varit ledig i dag och kommer även vara det i morgon och på fredag, väldigt skönt! Allt lunkar på i sin vanliga takt här hemma. Något Sunny gör ibland är att hon smyger på mig bakifrån, hoppar upp och smäller till mig på benen med tassarna. Jag har ingen aning om varför hon gör det, det händer lite nu och då, både då hon nyligen ätit och inte ätit, när hon nyligen varit ute eller varit inne hela dagen. Min gissning är att det är hennes sätt att busa med mig. Det är annars oftast maken som busar med henne, hon brukar klättra upp i klösträdet och så har de lite konstiga ljud för sig. Sunny brukar tycka det är kul men ibland blir hon lite less på honom. :-)

Usch, vad dåliga vi är på att ta kort! Ja, det är inte helt enkelt heller när Sunny inte brukar vara speciellt intresserad. Hittar jag en perfekt pose så givetvis har hon flyttat sig på något sätt innan jag hinner knäppa. Oftast brukar det bli bakhuvudet jag får med, jag vill ju fota hennes vackra ansikte.

Snart har vår "lilla" gumma födelsedag. Den 20:e fyller hon ett år, det är inte klokt vad tiden flyger iväg. Då ska hon få en festmåltid, det blir förmodligen kycklinghjärta eller något sådant. Jag vägde henne nyligen, det verkar nästan som att hon gått ner i vikt, 4,4 kg (!) men vår våg lever ibland sitt eget liv. Jag brukar få ställa mig på vågen flera gånger, om vågen stannar vid samma vikt vid två tillfällen brukar jag godta det. Sunny ser i alla fall väldigt välmående ut och det ser inte ut som att hon blivit lättare. Det känns inte heller så när man lyfter upp henne. Jag ska göra om vägningen snart så får vi se var vågen stannar då. Undrar ändå om jag inte skulle ha köpt en ny?

Äntligen fredag!

Så blev det helg till slut. En helg som är hett efterlängtad efter att ha jobbat kl. 7-16 + beredskap kl. 17-22. I dag slutade jag lite tidigare, mycket skönt! Har inga direkta planer för helgen, det känns också skönt. Det enda som är inplanerat är att M ska ha övernattningsgäst, själv lär jag nog somna i soffan.

Undrar om Sunny mår riktigt bra? Jag skar upp en oxfilé för kvällens middag. Jag gjorde i ordning lite småbitar på ett fat, Sunny måste ju också få en festmåltid. Hon gick fram, luktade på köttet och gick därifrån! Det kan nog vara så att hon inte är hungrig. Hon är en mycket duktig jägare och har varit ute en sväng. Inte nog med att hon dödar näbbmöss men maken berättade att hon hade ätit upp en! Katter brukar inte tycka om sådana möss, de är tydligen väldigt äckliga i smaken. Jag vet inte men jag skulle hellre tro att det var en skogsmus hon ätit upp.

För ett par kvällar sedan då jag satt och pratade med Sunny upptäckte jag att hennes ögon håller på att skifta i färg. Nu ser man klart och tydligt att ögonen blivit gröna närmast pupillen. Den här damen får nog samma färg på ögonen som sin mamma, moster och mormor. Jag är ganska säker att jag sett att Marussia, Dolce och Jivara har gröna ögon. Rätta mig om jag har fel Gunilla! Jag har tyvärr ingen bra bild på henne där man ser ögonfärgen, ska försöka få till en sådan.

Länge sedan

Har haft uppehåll i bloggen ett tag. Det har varit mycket under en längre period och jag kände att jag behövde ta hand om mig själv så jag kommer på banan igen. Sakta men säkert går det, man brukar ju säga att det går upp och ner vilket det mycket riktigt har gjort.

Sunny blir mer och mer vuxen, nu är hon 10,5 månad gammal. Växer gör hon också även om det inte är i raketfart längre. Sist jag vägde henne stannade vågen på 4,9 kg. Lång är hon också, om hon står på baktassarna når hon med framtassarna uppe på diskbänken, dit upp är det 90 cm.
 

Många byten har det blivit för henne nu i höst. Jag har faktiskt ingen aning om hur många skogs- och näbbmöss det blivit. Vi hittade även en halvt uppäten fågel utanför altanen. Vilken sort det var gick inte att se... Kul verkar hon ju ha i alla fall! :-) Något som var mindre kul (för mig) var när hon till slut kommit in en kväll. Vi hann inte torka av henne, än mindre borsta pälsen, innan hon gick omkring och slutligen lade sig i min säng. Behöver jag säga att det blev ett behov av renbäddning? :-/

I går morse höll Sunny på att driva mig till vansinne. Kl. 05:30 började hon gå omkring och jama plus att hon klöste på tapeterna. Jag steg upp (otroligt trött), gav henne mat som hon bara luktade på. Släppte ut henne men efter c:a fem minuter började hon klösa på altandörren igen. Jag steg upp och släppte in henne men bara efter en liten stund skulle hon ut igen. Efter fem minuter till skulle hon in igen. Jag var vid det här laget så pass vaken att jag inte kunde somna om så då passade hon på att kura ihop sig i min säng och somna.

Sunny är en otroligt mysig och fin katt men som jag skrivit om händer saker som inte är så roliga. Hon brukar följa efter mig precis överallt om hon är vaken. Det är inte alltid så bra, som i morse då jag skulle in i garaget, snabbt som attan sprang hon efter och lade sig på tidningarna jag brett ut på golvet. Det hade ju inte gjort något i annat fall men nu låg ungefär 1,5 kg trattkantareller på torkning där.

Klätterträdet vi köpte har blivit väldigt lite använt, faktum är att hon blev för tung. Maken stagade upp på ett par ställen och nu ligger hon där nästan jämt, dag som natt.
 
Det här var före åtgärden av klätterträdet, det ser inte helt bra ut.

RSS 2.0