Nya tag

Vardagen börjar så smått infinna sig men det tar lite tid. Jag är sjukskriven fram till nästa vecka. Den 7:e åker vi till Mallorca hela familjen, det ska bli väldigt skönt. Det känns som att det blir ett bra ställe att ladda batterierna på. Min svärmor kommer att bo hemma hos oss med Sunny, som katt- och husvakt.

Sunny har verkligen kommit på det här med att jaga. Hon har tagit x antal skogsmöss, en av dem bar hon in levande i vardagsrummet... En annan gång kom hon in med en sädesärla i munnen. Maken tänkte få ut henne med den men då släppte hon taget med munnen. Ut flög en pipande fågel, tur att ytterdörren var öppen. I går berättade M att hon tagit en skata, ja, det verkar inte vara så svårt för henne att få tag i byten.

Växer och frodas gör hon. Nu var det ett tag sedan jag vägde henne, jag tror det var för ett par veckor sedan. Vikten då var 4,8 kg! Hon äter en burk (400 g) blötfoder om dagen. Torrfoder äter hon bara i yttersta nödfall. I och med att hon är så pass lång är hon fortfarande ganska smal. Det märks väldigt tydligt då hon är blöt, då ser hon så liten ut. :-)

Sunny busar mindre och mindre men det är väl ett tecken på att hon blivit äldre. Hon ligger gärna och sover på rygg, var verkar inte spela så stor roll. Hennes favoritställen är kökssoffan, transportburen och kattbädden.

Allmänt "jobbig" har hon blivit också. Hon gnäller och pockar på ständig uppmärksamhet. Jag känner igen dessa tecken från vår förra katt. Det verkar som hon blivit könsmogen, det är skönt att hon är kastrerad i och med att hon får vara utomhus.

Så här skönt kan det vara att sova på köksbordet. :-)

Kommentarer
Postat av: Gunilla, S*Deltas

Sunny är en mycket trygg katt, som kan ligga så avslappnad. Nästan alla våra katter ligger så där, om det är något typiskt för Sibbar?

Sunny verkar vara en lika duktig jägare som mormor Jivara, men tur nog har Jivara aldrig kommit in i huset med ett byte utan dom har alltid ätit upp sina byten ute. :)

Hoppas att ni får en riktigt härlig resa. Förstår det blir skönt få fara bort, ladda batterierna. *kram*

2012-09-03 @ 09:41:22
URL: http://www.deltaskatter.nu
Postat av: Annika

Hej. Verkar som om din katt är längre än min katt lady. Hon knorrar också, men det gör hon när hon vill ligga och gosa en stund varje morgon i sängen. Ha det så gott. Kram Annika.

2012-09-14 @ 10:46:11
URL: http://ladyochlufsen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0