Midsommar!

Oj, vad länge sedan jag skrev i bloggen senast, tidsbrist är orsaken. Det har varit så mycket att göra, nu har det ju blivit sommar och det är en del utepyssel i och med det.

Sunny växer och växer, 4,2 kg väger hon nu. Hon gillar att äta, något som är bra då hon gör av med en hel del energi. Nu när det är varmt ute står altandörren öppen ganska ofta. Hon brukar vara ute med oss och det jagas då en hel del. De enda byten hon tagit hittills är insekter, det är lite för svårt med andra djur. Jag satt på altanen i går och tittade på henne när hon försökte få tag i en sädesärla. Snabbt flög den upp på förrådstaken, nere på gräsmattan satt Sunny och pratade medan hon såg på fågeln.

Bada/duscha får hon göra emellanåt. Hon har lite svårt att tvätta sig själv, hon når inte riktigt överallt. Tidigare var hon inte alls förtjust i att vi skulle tvätta henne men det går bättre och bättre. Lite protester blir det men det brukar gå bra. Hon sköter den sista torkningen själv, efter det går hon gärna och visar upp sig för oss. :-)

J åkte iväg till Västerås med sin klass för att delta i riksfinalen i Schack-4:an. En spännande resa blev det, att de till slut kom på 19:e plats av totalt 800 klasser var en prestation. Det var trötta men glada och nöjda barn som kom hem. :-)

För några veckor sedan kom Sunnys uppfödare på besök. Det var då typiskt så trött hon var då! Jag funderar på om inte Sunny känner igen Gunilla ändå då hon fick stryka henne på magen ganska länge. Jag fick en hel del bilder från besöket, jag lägger upp några lite längre ner. Det är bara svårt att välja bland dem. Fina bilder blev det, det märks att hon har en bättre kamera än den vi har. Sunny var inte helt förtjust i att vara bildobjekt, hon både såg och lät roligt. :-)

I går var det midsommarafton, en helt fantastisk dag/kväll blev det då det utöver allt roliga var ett underbart väder. Först var vi på Klubbstugan här i byn, där är det varje år auktion, loppis, aktiviteter och mat. I och med att M spelar fotboll i byns klubb var vi funktionärer för ett par aktiviteter. Jag och maken delade upp vår timme mellan oss. Himmel vad snabbt en halvtimme kan gå! Det kom folk hela tiden, mycket trevligt. På kvällen var vi i Hissjö på bröllopsfest. En barndomsvän till mig gifte sig i torsdags och hade bröllopsfest i går. Vad mycket mat vi åt! Brudgummen kan det här med mat kan man säga. Han är från Italien och hade beställt parmaskinka och mozzarella därifrån. Mozzarellan var helt enkelt fantastiskt god! Den går inte att jämföra överhuvudtaget med den man köper på affärerna här. Senare på kvällen blev det lite fart på skorna då musiken satte igång. Det var så kul att dansa tillsammans med alla gamla kompisar som jag inte träffat på många år. Jag och några till bestämde att vi ska åka till Stockholm tillsammans och återuppliva gamla minnen från när vi åkte dit tillsammans 1995 och såg Bon Jovi. I dag är det rätt så tröttsamt men det är det värt. :-)

Här protesteras det mot kameran :-)

Var tog sommaren vägen?

Vilket väder vi hade förra helgen, drygt +20 och strålande sol från klarblå himmel. Nu är det mest regn i luften och bara kring +10-12 grader. Sunny fick vara ute en del med oss förra helgen, i takt med att temperaturen sjunkit har även hennes sug att gå ut gjort detsamma.

Lillgumman blev dålig i magen nu i veckan. Jag vet inte alls vad det berodde på, om hon fått i sig något hon inte skulle ätit. Hon verkar prova på att smaka på det mesta, brödsmulor som hamnat på golvet äter hon t.ex. upp. Små barn brukar ju reagera på om de ätit något starkt, undrar om det var samma här? Eller om det blivit en överdosering av alla flugor och annat som hon jagar vid fönstren. Hon luktade inte sommarblomster direkt så det blev en tur till badkaret. Det måste ha varit något tillfälligt, magen verkar fungera som den ska igen.

Apropå bad går det rätt så bra. Nu sist protesterade Sunny en gång, hon pep till lite. Av kroppsspråket att döma är hon inte helt tillfreds med vad vi utsätter henne för. Nu satt hon kvar på badrumsmattan efteråt och torkade sig själv efter vi torkat henne med badlakanet. Hon kom inte ut förrän hon var i princip helt torr. Det var ganska varmt i huset den dagen efter värmen vi hade ute förra veckan, hon såg inte ut att frysa alls i jämförelse med tidigare bad.

Jag och M är hemma med henne nu i helgen. J och hans klass har åkt till Västerås för riksfinal i Schack-4:an, maken följde med honom. Med tanke på att det var 800 klasser i början och 121 har gått vidare så har de varit väldigt duktiga. Det är spännande att vara här hemma, jag vet ju inte hur det går. Har begärt ständiga uppdateringar men jag är väl för otålig. :-)

På onsdag får vi besök av Sunnys uppfödare. Det ska bli roligt att höra av henne hur hon tycker att Sunny utvecklats. Det här är vår första sibbe så det är lite svårt att veta i vilken takt de ska utvecklas. Det är helt klart att det är en helt annorlunda med en sibbe än en huskatt om vi haft tidigare.

Det är varmt och skönt bredvid diskmaskinen! :-)

RSS 2.0